Home » Brainfood » SEO, SEA, SEP, Wa?

SEO, SEA, SEP, Wa?

Marketing bureaus bedenken elke dag een nieuwe afkorting, althans… Dat lijkt zo!  Er worden zoveel termen genoemd dat een kleine onderneming al snel verloren raakt in alle benamingen en dat voelt niet fijn. Iedereen wil namelijk een eerlijke zakenpartner die dezelfde taal spreekt en tegenwoordig voelt het alsof iedereen Japans spreekt met ‘fancy internet woorden’ die toch niemand anders kent, toch?

Laten we daar snel wat aan doen, ik ga je eenvoudig deze ‘fancy internet woorden’ uitleggen zonder dat je hoofdpijn krijgt van het lezen. Dus gooi die dikke van Dalen maar weg, want daar staan deze afkortingen toch niet in.

SEO

SEO betekend voluit Search Engine Optimalization. Klinkt fancy hé? Nou vergeet dat maar en onthoud dat SEO staat voor: Hoe makkelijk je gevonden wordt door zoekmachines zoals Google.

Uiteraard kan je er veel aan doen om beter gevonden te worden door zoekmachines zoals Google. De meest eenvoudige SEO aanpassingen zijn dan ook

Goede en aantrekkelijke paginatitels en meta omschrijving.

Pagina titels worden weergeven op Google en andere zoekmachines. Pagina titels zijn deze dingen.

Google en de andere zoekmachines zijn hier gek op! Daarnaast is het ook voor de bezoeker duidelijker wat  jouw onderneming nou precies doet.

Meta omschrijving zijn de teksten die er direct onder staan. Google biedt je een bepaald aantal letters hiervoor aan, zorg dus dat je vooraf nadenkt over wat jouw website, jouw potentiele klant duidelijk moet maken.

Goed geschreven teksten met een bepaald zoekwoord (Keywoord)

Er zijn automatische robots die jouw website lezen, ze kijken of je wel echt wat te vertellen hebt op jouw website en of de inhoud geen onzin betreft. De robots kijken naar de woorden die jij meervoudig gebruikt maar ook hoe vaak jij deze woorden gebruikt. Met een lastig woord noemen ze dat “Keyword density”.

De zoekmachine robots genieten enorm van nieuwe teksten op je website. Hierdoor raden marketing bureaus je vaak aan om nieuwsartikelen of blogs te schrijven. Vaak word dit gezien als een enorme tijdrovende taak, maar als iets echt jouw passie is kun je hier ook wel geregeld over schrijven. Bedenk bijvoorbeeld aan je vorige of huidige project maar vraag jezelf altijd af: ‘Vinden anderen dit wellicht ook handig om te weten voor ze gaan samenwerken met jou?’ Heb je leuke tips? Schrijf erover! Dit verhoogt jouw SEO enorm.

Je website bij MITSN

Wil je ook vrijblijvend een offerte aanvragen voor een website? Neem gerust direct contact op via telefoon of mail via [email protected].